fbpx
Lajmet me te Klikuara

Gjykata Supreme mbështet Rregullat e Votimit në Arizona …

Read Time:1 Minute, 21 Second

Gjykata e Lartë mbështeti kufizimet e votimit në Arizona në një vendim 6-3 që mund ta bëjë më të vështirë për liberalët të përmbysin masat e votimit të vendosura në shtete të tjera nga ligjvënësit Republikanë pas zgjedhjeve të vitit të kaluar.

Gjykata ndryshoi një vendim të gjykatës më të ulët mbi dy dispozita të ligjit të votimit të Arizon që u miratuan vite para zgjedhjeve presidenciale polarizuese të vitit 2020. Zyrtarët shtetërorë kaluan një ligj në 2016 që ndalon sindikatat dhe organizatat e avokatisë të mbledhin fletëvotimet e votuesve, një praktikë që kritikët e quajnë “korrje të votave”.

Drejtësia e Asociuar Samuel Alito, e bashkuar me konservatorët e gjykatës, shkroi opinionin duke ndryshuar vendimin nga Gjykata e Rrethit e Apelit në San Francisko. Alito shkroi se votimi në Arizona është “po aq i hapur” për të gjithë votuesit me të drejtë vote dhe se “thjesht shqetësimi nuk mund të jetë i mjaftueshëm për të demonstruar një shkelje” të Ligjit për të Drejtat e Votimit.

Drejtësia e Bashkuar Elena Kagan shkroi një mospajtim dhe u bashkua nga liberalët.

Gjykata e ulët kishte vendosur që masat prekën në mënyrë disproporcionale votuesit e zezë, hispanik dhe vendas amerikan në shkelje të Aktit historik për të Drejtat e Votimit.

Administrata e Biden paraqiti një letër të pazakontë në Gjykatën e Lartë në Shkurt, duke pohuar se ligjet e Arizonës dukeshin të ligjshme. Por Departamenti i Drejtësisë i Biden gjithashtu tha se po tërhiqej nga pikëpamja më konservatore e administratës Trump se si dhe kur Ligji për të Drejtat e Votimit mund të përdoret për të sfiduar një ligj zgjedhor të shtetit.

Burimi: Newsmax.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

rreth autorit

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
error: Materiali eshte i mbrojtur !!