fbpx
Lajmet me te Klikuara

Forumi Ekonomik Botëror bën Betimin e Censurës për Trajtimin e Përmbajtjeve si dhe të Sjelljes të Dëmshme në Internet …

Read Time:2 Minute, 57 Second

Forumi Ekonomik Botëror dhe një grup ndërkombëtaresh që punojne për të “formuar agjendat globale, rajonale të industrisë”, kane formuar një “Koalicion Global për Sigurinë Dixhitale” të re që përbëhet nga drejtues të Big Tech dhe zyrtarë të qeverisë dhe synojne të dalin me inovacione “për policinë” per përmbajtje të dëmshme dhe sjellje jo te hijshme në internet. “

Shtrirja e të ashtuquajturës përmbajtje “të dëmshme” që do të synohet nga ky Koalicion Global për Sigurinë Dixhitale është i gjerë dhe përfshin si përmbajtjen ligjore (si “keqinformimi shëndetësor” dhe “përmbajtja anti-vaksinë”) ashtu dhe përmbajtjen e paligjshme (si shfrytëzim dhe abuzim i fëmijëve dhe ekstremizëm i dhunshëm).

Kompanitë e Big Tech tashmë censurojnë miliona postime me rregullat e tyre të gjera që ndalojnë përmbajtjen e dëmshme dhe keqinformimin. Ata gjithashtu publikojnë raporte të hollësishme tremujore në lidhje me këtë censurë.

Por sipas Forumit Ekonomik Botëror, matjet aktuale të Big Tech, sistemet e rekomandimeve dhe sistemet e ankesave janë “të mangëta”, prandaj “nevojitet një koordinim më i qëllimshëm midis sektorit publik dhe privat”.

Forumi Ekonomik Botëror synon të japë këtë “koordinim më të qëllimshëm” përmes Koalicionit të tij Global për Sigurinë Dixhitale i cili do të punojë për të trajtuar atë që ai e konsideron si të dëmshme përmes një serie masash.

Këto masa përfshijnë shkëmbimin e “praktikave më të mira për rregulloret e reja të sigurisë në internet”, marrjen e “veprimeve të koordinuara për të zvogëluar rrezikun e dëmtimit në internet” dhe krijimin e përkufizimeve globale të përmbajtjes së dëmshme “për të mundësuar zbatimin, raportimin dhe matjen e standardizuar nëpër rajone”.

Anëtarët e këtij Koalicioni Global për Sigurinë Dixhitale përfshijnë zyrtarë nga qeveritë ose rregullatorët qeveritarë në Australi, MB, Indonezi, Ukrainë, Bangladesh dhe Singapor, një ekzekutiv nga gjigandi i teknologjisë Microsoft dhe themeluesi i inteligjencës artificiale (AI) Moderimi i përmbajtjes së mundësuar dhe platforma e filtrit të fyerjes Dy Hat Security.

“Siguria globale në internet është një qëllim kolektiv që duhet të adresohet duke punuar përtej kufijve si dhe nga kombet individuale,” tha Shefi Ekzekutiv i Ofcom Dame Melanie Daws.

“Ne shpresojmë të bashkëpunojmë me anëtarët e Koalicionit ndërkombëtar për të zvogëluar rrezikun e dëmtimeve në internet dhe për të ndërtuar një jetë më të sigurt në internet për të gjithë.”

Zyrtari Kryesor i Sigurisë Dixhitale të Microsoft, Courtney Gregoire, shtoi:

“Forumi Ekonomik Botëror është i pozicionuar në mënyrë unike për të përshpejtuar bashkëpunimin publik-privat të nevojshëm për të avancuar sigurinë dixhitale globalisht, Microsoft është i etur të marrë pjesë dhe të ndihmojë në ndërtimin e zgjidhjeve të gjithë shoqërisë për këtë problem.”

Formimi i këtij koalicioni global është reflektues i vullnetit të rritur të kompanive të teknologjisë për të bashkëpunuar me qeveritë globale për të censuruar përmbajtjen ligjore që ata e konsiderojnë të dëmshme dhe për t’i shtyrë këto qeveri për të futur rregullore më të zgjeruara të fjalës.

Vetëm disa muaj para se të njoftohej ky koalicion, CEO i YouTube Susan Wojcicki bëri thirrje për koalicione globale për të adresuar përmbajtje që janë “legale por mund të jenë të dëmshme” në Forumin Ekonomik Botëror Global Summit Governance Summit 2021.

Dhe vitin e kaluar, CEO i Facebook Mark Zuckerberg, nxiti për “më shumë udhëzime dhe rregullime” nga udhëheqësit botërorë mbi atë që njerëzit lejohen të thonë në internet.

Koalicione të ngjashme globale që janë përpjekur të krijojnë standarde globale të censurës, të tilla si Forumi Global i Internetit për Kundër Terrorizmit (GIFCT), kanë rezultuar në censurimin e automatizuar të satirës, ​​raporteve të medias dhe llojeve të tjera të përmbajtjes ligjore.

Burimi: https://humansarefree.com/2021/06/wef-online-censorship.html

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

rreth autorit

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
error: Materiali eshte i mbrojtur !!