fbpx
Lajmet me te Klikuara

CNN,MSNBC në hall ju bie Audienca: Ekspertët thonë se Media ka një “Problem serioz të besueshmërisë” që mbulon Biden …

Media kryesore është në mes të një rënie masive të vlerësimeve në 2021.

CNN dhe MSNBC duket se po vuajnë më shumë gjatë shembjes së vlerësimeve.

Ekspertët pretendojnë se arsyetimi pas kësaj është një arsyetim i thjeshtë.

Mënyra se si media kryesore ka mbuluar Joe Biden dhe administratën e tij ka zgjuar shikuesit për të vërtetën.

Cila është ajo e vërtetë?

Media ka një “problem serioz të besueshmërisë” kur mbulojne Joe Biden.

Fox News ka historinë e plotë prapa rënies së vlerësimeve:

Tremujori i dytë i vitit 2021 panë shikuesit të braktisin CNN dhe MSNBC me tufa ndërsa ekspertët pyesin nëse rrjetet liberale mund të shërohen ndonjëherë nga një “problem serioz i besueshmërisë” që ata krijuan duke u mbështetur në ish-Presidentin Donald Trump për sukses duke injoruar gafat dhe skandalet e brendshme.

“CNN dhe MSNBC ishin poni me një mashtrim dhe kjo hile po trondiste Trump”, tha profesori i shkollës juridike Cornell dhe kritiku i medias William A. Jacobson për Fox News.

“Tani që Trump nuk është më president, ata janë përpjekur ta mbajnë maninë, por është e vështirë. Audienca është zhdukur sepse kurrë nuk ishte besnike ndaj nikoqirëve të CNN dhe MSNBC, ishte besnik ndaj urrejtjes së Trump”, shtoi Jacobson. “Nuk është e vështirë të imagjinosh drejtues në CNN dhe MSNBC duke thënë lutje natën që Trump kandidon për president në 2024.”

MSNBC kishte mesatarisht vetëm 847,000 shikues gjatë tremujorit të dytë dhe CNN u vendos për 654,000 të tmerrshme. Për krahasim, Fox News mesatarisht 1.2 milion gjatë së njëjtës periudhë kohore për të përfunduar Nr. 1 në të gjithë kabllon bazë. CNN nuk arriti të thyejë pragun e një milion shikuesve gjatë orëve të para të mëngjesit nga 8-11 pasdite. ET, ndërsa MSNBC humbi ndaj CNN midis demografisë kryesore të të rriturve të moshës 25-54 vjeç.

Kontribuesi i Fox News, Joe Concha mendon se një krizë e konsiderueshme e besueshmërisë në CNN dhe MSNBC do të mbajë shikuesit që zhduken.

“Q3 do të jetë edhe më keq në shikimin e trendeve për të dy rrjetet, nëse kjo është e mundur. Numrat janë aty ku janë për shkak të dy gjërave: goditja e tyre e vlerësimeve miopike, Donald Trump, nuk ekziston më. Por më e rëndësishmja, këto rrjete kanë një problem serioz të besueshmërisë, “tha Concha, duke theksuar se yjet e majtë nga secili rrjet kanë gjeneruar kohët e fundit tituj negativë por mbetën të pandëshkuar.

“Kur [drejtuesi i CNN] Chris Cuomo, për shembull, një spirancë në kohën e duhur, ofron këshilla për vëllain dhe stafin e tij se si të rrahin akuzat e shumta për ngacmim seksual, dhe rrjeti nuk bën asgjë në drejtim të qortimit dhe madje i jep atij më shumë kohë transmetimi , që jehon me shikuesit, “tha Concha.

“Kur [Gazetari i MSNBC] Joy Reid i referohet Gjykatës së Lartë Clarence Thomas si Xha Clarence, ky është racizëm i qartë në një platformë kombëtare,” shtoi Concha. “Dhe kur rrjeti nuk bën asgjë, kjo u thotë gjithashtu shikuesve – atyre të arsyeshëm – që ndoshta të shikojnë diku tjetër.”

CNN gjithashtu tronditi shikuesit kur priti përsëri analistin kryesor ligjor Jeffrey Toobin pas një skandali të turpshëm të tij. Concha mendon se “besimi nuk do të rikthehet kurrë”, sepse “kjo do të kërkonte që këto rrjete dhe egos që i zënë ata të ndalojnë së bëri veten histori dhe të raportojnë më shumë sesa të mendosh”.

“Kjo nuk po ndodh,” tha Concha.

Satiristi politik dhe drejtuesi i radios Tim Young ranë dakord “nuk do të kthehet më” për CNN dhe MSNBC.

“Ata e bazuan të gjithë formacionin e tyre të programimit duke ndjekur llafazanin që krijuan në Trump dhe tani që ai është zhdukur, ata nuk kanë asgjë për të futur frikën e klikuar nga historitë e rreme rreth tij për të tërhequr vëmendjen e shikuesve të tyre,” i tha Young Fox News .

Miqtë tanë në New York Post kanë më shumë për problemet e CNN dhe MSNBC:

Ndërsa CNN e kishte të vështirë të tërhiqte shikues në përgjithësi, MSNBC kishte çështje të rëndësishme në metrikën që mban dritat ndezur pasi shikuesit nga demografia kryesore e të rriturve të moshës 25-54 vjeç rregulluan rrjetin e majtë.

MSNBC mesatarisht ishte vetëm 115,000 shikues në demonstrim, krahasuar me 204,000 për Fox News dhe 160,000 për CNN. MSNBC gjithashtu përfundoi i fundit në kategori gjatë kohës së parë, mesatarisht 198,000 shikues demo ndërsa Fox News mesatarisht 347,000 dhe madje edhe formacioni luftarak i CNN i Anderson Cooper, Cuomo dhe Don Lemon menaxhoi 224,000 shikues demo.

Programet e shumëfishta të MSNBC kishin performancën më të dobët tremujore në vite midis kategorisë kritike.

“Ora e 11-të me Brian Williams” kishte tremujorin e saj me vlerësimin më të ulët në demonstrim ndonjëherë, “The Rachel Maddow Show” kishte demonstrimin më të keq që nga tremujori i dytë i vitit 2016, “All In with Chris Hayes” kishte performancën më të dobët demo që nga tremujori i katërt i vitit 2016 dhe “Fjala e fundit me Lawrence O’Donnell”, “Morning Joe” dhe “MTP Daily” me Chuck Todd të gjithë kishin audiencën e tyre më të vogël në demonstrim që nga tremujori i katërt i 2015.

Profesori i Universitetit DePauw dhe kritiku i medias Jeffrey McCall mendon se çështjet logjistike dhe ciklike të tilla si prerja e kordonit dhe rraskapitja e koronavirusit mund të kenë ndikuar në shikueshmërinë, por mendon se problemet kryesisht bazohen në përmbajtje.

“CNN dhe MSNBC janë veçanërisht agresive në qasjet e tyre progresive ndaj lajmeve dhe vetëm besimtarët e vërtetë duan lajme vetëm nga pikëpamja ideologjike. Ende duhet të ketë një ndershmëri intelektuale në qasjen ndaj gazetarisë dhe audiencat po ndiejnë që CNN dhe MSNBC janë bërë shumë të mprehta për raportimin e matur, ”tha McCall për Fox News.

“Largimi i Trump nga detyra është sigurisht një faktor në rënien e vlerësimeve në CNN dhe MSNBC, por problemet e tyre shkojnë përtej kësaj. Duhet të ketë akoma shumë tema me prirje të majtë për të diskutuar, me ose pa Trump në qendër, “tha McCall. “Edhe audiencat me prirje të majtë mund të shqetësohen për inflacionin, rritjen e krimit, mosveprimin legjislativ, krizën e kufirit, dhe madje edhe joefektivitetin e administratës së Biden.”

Nënpresidenti i Qendrës Kërkimore të Mediave Dan Gainor mendon se “e majta është në siklet” dhe hapësirat e tyre të sigurta nuk përfshijnë më kufijtë dikur komod të CNN dhe MSNBC.

“Ata zotërojnë çdo fiasko,” tha Gainor. “Gjëja e fundit që ata duan të bëjnë është të kujtohet për të gjithë atë.”

Muaji qershor gjithashtu rezultoi në një shumëllojshmëri uljesh të reja për rrjetet liberale pasi ato nuk e drejtuan saktësisht anijen në fund të tremujorit. Ishte muaji më i vlerësuar i CNN si në shikuesit e përgjithshëm ashtu edhe në demonstrim që nga korriku 2019 dhe MSNBC humbi mbi gjysmën e audiencës së tij krahasuar me janarin 2021.

“Don Lemon Tonight” pati performancën e tij më të dobët midis demos që nga tetori 2015, ndërsa “Cuomo Prime Time” kishte muajin më të keq në këtë kategori. “ReidOut” i MSNBC me Joy Reid kishte muajin e tij më të keq ndonjëherë në mesin e shikuesve të përgjithshëm dhe “Burimet e Besueshme” të CNN me Brian Stelter kishte muajin më të keq që kur Biden mori detyrën.

Rënia e vlerësimeve të CNN nuk i ka shpëtuar vëmendjes së Trump, i cili e komentoi atë gjatë një interviste të martën në “The Clay Travis and Buck Sexton Show”.

“Eshtë ndoshta e vetmja gjë e mirë që unë nuk jam në detyrë,” tha ai.

Të gjitha të dhënat janë mirësjellje e Nielsen Media Research.

Burimi: i Mediave Amerikane

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Revista Mjekësore zbuloi se 82% e grave që morën Vaksinën mARN në 20 javët e para të Shtatzënisë kishin një Abort Spontan …
Next post Presidenti Trump sulmon Joe Biden: Ai nuk mund të kalojë testin njohës …
error: Materiali eshte i mbrojtur !!