fbpx
Lajmet me te Klikuara

Videot nuk tregojnë Provat që 5G-t nuk ekzistojnë në Kanada …

Read Time:4 Minute, 48 Second

A vërteton një video që tregon brendësinë e dy telefonave 5G se 5G nuk ekzistoka në Kanada sepse atyre u mungon një çip 5G? Jo, nuk është e vërtetë: Telefonat Samsung Galaxy S20 Plus dhe Samsung Galaxy S20 FE të treguar në video kanë aftësinë për të punuar në rrjetet 5G por modele të caktuara të shitura në Kanada nuk kanë një antenë valë milimetër të përdorur vetëm nga disa transportues në SH.B.A.

Jo të gjitha rrjetet 5G përdorin të njëjtën brez frekuence dhe teknologji.

Pretendimi u bë në një video (të arkivuar këtu) të botuar në YouTube nga një përdorues i quajtur Koen Johnson nën titullin “Proof 5G nuk ekziston në 5G Phones në Kanada” më 4 qershor 2021.

Ai kishte këtë përshkrim:

E fundit gjatë rregullimit të telefonave 5G kam vërejtur diçka pak qesharake, kam rregulluar telefona për 6 vjet, sapo doli 5G dhe të gjithë thoshin që të mos merren telefonët 5G sepse janë të rrezikshëm .. kjo është nuk është rasti, telefonët nuk janë çështja.

Asnjë telefon i vetëm në Kanada nuk ka një çip 5G, dhe unë personalisht mund ta verifikoj këtë sepse rregulloj 5+ telefona në ditë, transportuesit që ofrojnë 5G po riemërtojnë 4G në 5G në telefonin tuaj për ta bërë të besueshëm .. kur telefoni juaj në realitet , kurrë nuk do të jetë i aftë për të, është një mashtrim i marketingut.

Pra, vetëm mos harroni se asnjë telefon në Kanada nuk është në përputhje me 5G, kështu që këto kulla që qeveria po vendos, duhet të jenë diçka më shumë, sepse unë mund të premtoj se nuk është për përdorimin e 5G të pajisjeve mobile.

Videoja përmban një altoparlant që pretendon të jetë një riparues i telefonit që tregon dy telefona të çmontuar “5G”, duke treguar dy lojëra elektronike ku, sipas tij, “supozohet se është çipi 5G.”

Ai gjithashtu pretendon se nuk ka asnjë telefon ose transportues të vetëm në Kanada që mbështet 5G. Ky “fakt” përdoret më pas për të krijuar dyshime në lidhje me teknologjinë 5G në përgjithësi: “Unë mendoj se qeveria po bën gjëra të tjera me kullat 5G.

Kështu që nëse kjo nuk të thotë diçka nuk e di se çfarë do të të bëjë “.

Le t’i heqim këto pretendime veç e veç duke parë telefonat:

(Burimi: screenshot i marrë nga Lead Stories më 4 qershor 2021)
Duke parë më hollësisht kabllon, zbulohet një numër serial ose pjesë.

Sipas një kërkimi të shpejtë të Imazheve në Google, ky kabëll është pjesë e një ekrani LCD të përdorur në telefonin Samsung S20 Plus:

Dhe në të vërtetë zorrët e telefonit duken shumë të ngjashme me atë që tregohet në këtë video “lotim” ku njëri ndahet:

Dhe vërtet nëse e shohim këtë video të lotimit zbulon pothuajse të njëjtat zona të brendshme:

Ç’është më e rëndësishmja, në orën 4:55 zbulohet se për çfarë është vendi i caktuar:

Pikërisht këtu në qoshe, këtu, këtu do të shkonte antena e valës milimetrike për 5G. Ky model i saktë nuk e ka, por ka një mbajtës vendesh. Ky është vetëm një mbajtës plastik ku do të shkojë antena. Dhe antena e dytë e valës milimetrike do të kalonte këtu në qoshe, në këtë cep pikërisht këtu. Pra, një ofrues ose transportues i rrjetit në SH.B.A. që do të përdorte antenat e valës milimetrike do të ishte Verizon.

Pra, foleja është menduar për një antenë, jo për një çip, dhe ky lloj i veçantë i antenës nuk është i dobishëm në Kanada pasi që asnjë transportues nuk e mbështet atë.

Siç raportoi PC Magazine më 5 maj, 2020, kur përshkruan modelet e ndryshme S20 të disponueshme ndërkombëtarisht, jo të gjitha vendet dhe transportuesit përdorin të njëjtën teknologji 5G kështu që jo të gjitha tiparet janë të disponueshme në të gjitha telefonat:

Deri më tani, telefonat 5G janë shitur nga transportuesit dhe nuk kanë përfshirë të gjitha qasjet 5G të përdorura edhe nga transportuesit e tyre, aq më pak të tjerët. Por S20 + dhe S20 Ultra kanë të gjitha brezat dhe qasjet që të katër (së shpejti do të jenë tre) transportuesit amerikanë synojnë të përdorin këtë vit dhe Samsung konfirmoi se mund të kalojë midis transportuesve.

Kjo përfshin bandat 5G n2, n5, n41, n66, n71, n260 dhe n261, me DSS, së bashku me të gjitha sistemet e mëparshme 4G, 3G dhe 2G të përdorura në SHBA për momentin, si CDMA ashtu edhe GSM. Një telefon për t’i sunduar të gjithë. …

As modelet amerikane dhe ato kanadeze nuk kanë banda 5G n77 ose n78, të cilat janë bandat më të zakonshme 5G jashtë vendit, ose banda LTE 28, e cila është një bandë e zakonshme 4G me bandë të ulët jashtë vendit. Modeli kanadez nuk ka valë milimetër 5G, i cili përdoret nga tre transportues amerikanë, ose CBRS LTE band 48, i cili përdoret në disa qytete qendrore të SHBA.

(Theksimi i shtuar më sipër nga Lead Stories.)

Disa transportues në Kanada kanë oferta 5G siç raportohet nga whistleOut në 8 Prill 2021:

Rogers, Bell, Telus filluan rrjetet 5G në të gjithë Kanadanë në vitin 2020, me mbulim të mëtejshëm të përhapur në të gjithë Kanadanë këtë vit. Videotron po hap mbulimin 5G brenda Quebec dhe Sasktel do të nisë shërbimet 5G në Saskatchewan më vonë këtë vit.

Kështu që jo, mungesa e një antene të specializuar në disa telefona që do të funksiononin vetëm në SH.B.A. nuk është provë ose provë se 5G nuk ekziston në Kanada. Vetë Koen Johnson duket se ka selinë në Winnipeg, Manitoba, në Kanada.

Burimi: https://leadstories.com/hoax-alert/2021/06/fact-check-video-does-not-show-proof-5g-does-not-exist-in-canada.html

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

rreth autorit

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
error: Materiali eshte i mbrojtur !!