fbpx
Lajmet me te Klikuara

Shanghaied Amerika Plan: Plani i Joe Biden mbi Taksat – Ende do gjeni Paratë Tuaj…

Read Time:4 Minute, 11 Second

Joe Biden dëshmoi si një predikues Baptist Jugor në mëngjesin e Pashkëve. “Unë nuk do të rris taksat tuaja”. Por ndryshe nga një predikues bonafid i shuguruar nga njerëzit i ungjillit, ai po thoshte gënjeshtra dhe i predikonte mashtrimet nga libri i Biden-it. Nëse ajo që ai ka propozuar merr vulën e miratimit, 60% ku mes nesh amerikanëve që punojnë shumë për nje pagë te mire do të shohim që shtëpia jonë do të tkurret.

Ndërsa shumë amerikanë janë duke luftuar financiarisht nga loja për të shlyer malet e tyre të faturave të prapambetura nga zemërimi i pandemive, duke propozuar një rritje të taksave nuk është asgjë më pak se një goditje që përtyp të gjithe qytetarët e klasës së mesme për të cilën synon.

Siç thuhet zakonisht, nuk ka diçka të tillë si një gënjeshtër e vogël. Të gjithë numërojnë. Shoku i vjetër i Qendrës së Politikave të Taksave, Howard Gleckman, mbërtheu bishtin mbi gomar duke thënë: “Për ata që kërkojnë të shohin nëse Biden e mbajti premtimin e tij për të mos rritur taksat për ata që bënin 400,000 dollarë ose më pak, përgjigjja është: kryesisht, por jo plotësisht. ” Përgjigje e fortë.

Ai sqaroi duke shtuar, “Duke përfshirë rritjen e taksave të korporatave, shumica e familjeve do të paguanin më shumë në 2022. Rreth tre të katërtat e familjeve me të ardhura të mesme do të përballen me një rritje të taksës mesatarisht rreth 300 $.

Por gati të gjitha do të ishin rezultat i atyre taksave më të larta të korporatave ”. Sado që ne e urrejmë ta pranojmë, kjo ishte në mënyrë djallëzore e zgjuar. Nënshkruar si dreq doli prej tij, por megjithatë, i zgjuar.

Kësaj i thone vjella sipas dëshirës.

Biden u betua në Kuranin e Shenjtë se kushdo që fiton më pak se 400,000 dollarë në vit nuk ka nevojë të shqetësohet. Ai madje u tregoi të gjithëve se si do të funksionojë, por me kujdes hoqi disa detaje. Gjatë gjithë kohës që ai po kalonte nëpër protezat e tij, ai ishte i vetëdijshëm se si rritjet e propozuara të taksave të korporatave do të ndikonin në to.

Tre të katërtat e familjeve me të ardhura totale prej 75,000 dhe 100,000 $ mund të presin që paga e tyre për shtëpi të ulet me 440 $ shtesë. Për familjet që grumbullojnë mes 100 dhe 200 Gs, 69% e tyre po përballen me humbjen e një shtesë prej 830 dollarësh dhe Zoti i mirë mund të ndihmojë familjet që fitojnë më shumë se këto shuma.

Familjet që janë me fat që të tërheqin para të mëdha përmes mundit të tyre, punës dhe të drejtës së tyre për të jetuar ëndrrën amerikane që krijuan për veten e tyre, do të penalizohen rëndë për kryerjen e një mizorie kaq të egër si suksesi. Nëse shtëpia sjell midis 200,000 – 500,000 $, do t’u kushtojë atyre edhe 2,040 dollarë shtesë për privilegjin e dhënë pak.

Por ne nuk kemi mbaruar. Mbani në mend se si këto janë taksa personale, jo të korporatave, dhe janë drejtuesit e parave të mëdha që bëjnë shanse të mëdha që me të vërtetë qëndrojnë ta marrin atë në mjekër. Nëse bien brenda grupit të të ardhurave prej 500,000 deri në 1 milion dollarë, do të kushtojnë 99.8% të tyre, 8.810 dollarë. Nëse është mbi 1 miliard dollarë, mbajeni… federatat do të mbajnë 265,939 dollarë shtesë nga e vështirë, dhe në shumicën e rasteve, paratë e fituara me ndershmëri nga secili prej tyre. Nuk do të ketë rrugë shpëtimi.

Sa i përket taksave të korporatave, plani i propozuar i Biden do t’i rriste ato nga 21% në 28%. Taksat e fitimeve kapitale do të rriten nga 21% në 39.6%. Shkalla më e lartë e taksave të vendit që aktualisht qëndron në 37%, do të kthehej në normën e dikurshme prej 39.6%. Le të shkojmë përpara dhe t’i vëmë ata vërtet duke rritur pagën minimale dhe shkatërruar fitimet e tyre që zvogëlohen, gjë që nga ana tjetër do të largonte më shumë njerëz nga puna. Ka kuptim? Sigurisht që jo.

Me pak fjalë, këtu do të nënkuptojë plani i propozuar i Biden për një amerikan mesatar. Familjet me të ardhura të ulëta dhe të mesme do të mbanin një peshë më të madhe ekonomike duke marrë kompensim më të ulët për shkak të rritjes së barrës së taksave të punëdhënësit të tyre. Meqenëse korporatat do të përjetojnë gjithashtu një rritje në investimet e tyre që fitojnë taksa, ata do të jenë të gjithë të pafuqishëm për të shpërblyer financiarisht punonjës të mirë që do të duhet të vendosen për një goditje të pasme.

Amerika është shanghaied. Në rastin e Biden, thjesht do të provojë se si përvoja mund të përdoret gjithashtu për të gjitha arsyet e gabuara. Ne ishim shumë më mirë kur një i ri i pandotur ishte në zyrë. Nuk jeni dakord?

Burimi: https://patriotsofamerica.com/biden-shanghaied-americahis-tax-plan-is-still-gonna-get-your-moneylots-of-itheres-how/

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

rreth autorit

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
error: Materiali eshte i mbrojtur !!