fbpx
Lajmet me te Klikuara

Rep. Jordan deklaron për Microsoft: Faturat që supozohet se shkojnë pasi Big Tech u shkruajt nga Big Tech …

Read Time:3 Minute, 13 Second

Një sinjalizues kohët e fundit zbuloi se Microsoft mund të ketë qenë i përfshirë në zhvillimin e legjislacionit antitrust dhe mund të ketë përfituar nga kjo përfshirje.

Republikani Thomas Massie iu dha një dokument që tregonte se Microsoft-it i ishte dhënë një kopje paraprake e legjislacionit kryesor antitrust. Dokumenti ishte një version origjinal i Aktit të Konkurrencës dhe Mundësive të Platformës. Ky është një nga gjashtë faturat e pritshme të antitrustit të Demokratëve që synojnë Big Tech, sipas Rep. Thomas Massie.

Fondacioni Daily Caller News mori dokumentin dhe zbuloi se çdo faqe është e shënuar me tekstin “KONFIDENCIAL – Microsoft”.

Massie tha gjatë Komitetit të Gjyqësorit gjatë hartimit të legjislacionit të Mërkurën, “Sapo kam poseduar një dokument për të cilin të gjithë duhet të dinë.” Ai pastaj përsëriti se kishte ardhur nga një sinjalizues dhe ishte shënuar “KONFIDENCIAL – Microsoft”. Massie vazhdoi, “është drafti i parë i një prej këtyre faturave që do të kishte mbuluar Microsoft. Kjo shtron pyetjen: a e kishte Microsoft këtë projektligj dhe faturat e tjera për të cilat po votojmë sot para se ta kisha unë këtë projektligj? “

“Pse do të duhej ta shënonit atë‘ KONFIDENCIALE – Microsoft ’nëse ata do ta gjenin në faqen e internetit për Kongresin,” tha ai.

Versioni origjinal i Aktit të Platformës së Konkurrencës dhe Mundësive që Microsoft me sa duket mori një normë shumë më të ulët përfshirjeje për të vendosur se cilat kompani të Big Tech do të preken. Versioni i azhurnuar, ai që zbuloi sinjalizuesi kishte një prag shumë më të lartë.

Versioni i fundit i faturës detajon se platformat me të paktën 50 milion përdorues aktivë mujorë do t’i nënshtrohen rregulloreve të antitrustit. Por versioni origjinal i siguruar nga sinjalizuesi vendosi që numri të jetë 500,000.

Ndryshimi në versione përjashton shërbimet e Microsoft-it nga ndikimi nga rregulloret e propozuara, sipas Massie. Ai pyeti anëtarët e tjerë të komitetit nëse ndonjë kompani tjetër Big Tech ishte gjithashtu e përjashtuar nga rregulloret për shkak të ndryshimeve.

“Ne nuk kërkuam të përjashtohemi nga faturat,” i tha zëdhënësi i Microsoft Jennifer Crider DCNF.

Crider shtoi se Microsoft Windows ka më shumë se 50 milion përdorues aktivë mujorë.

Duke i bërë gjërat më interesante, ekziston një ndryshim i veçantë në faturën origjinale që përjashton potencialisht Windows nga rregulloret.

Versioni origjinal përcaktoi “platformën online” si një “sistem operativ” ndërsa versioni i fundit e përcaktoi atë si një “sistem operativ celular”.

Rep. Zoe Lofgren tha gjatë seancës të Mërkurën, “[Versioni i fundit] kufizoi [përkufizimin e” platformës në internet “] vetëm në” platformat në internet të lëvizshme “. Ajo vuri në dukje këtë në ndryshimin, “Ky kishte efekt, për pjesën më të madhe, përjashtimin e Microsoft nga mbulimi i faturës.”

Lofgren sfidoi që ndryshimi posaçërisht ka për efekt të përjashtojë Microsoft Windows nga rregullimi. Ajo pastaj propozoi një ndryshim për të ndryshuar ndryshimin e përkufizimit.

Jim Jordan, një anëtar i rangut të Komitetit të Drejtësisë, përforcoi kritikat e Massie. Ai tha se komiteti nuk mund të anashkalojë Microsoft dhe censurimin e tij të konservatorëve.

“Kjo është ajo që kemi këtu: Faturat që supozohet se shkojnë pasi Big Tech është shkruar nga Big Tech”, tha Jordan.

Demokratët në Komitetin e Drejtësisë zbuluan faturat e tyre të antitrustit në fillim të këtij muaji. Legjislacioni, i cili ka mbështetje dypalëshe, mund të lejojë prokurorët të shkatërrojnë kompanitë e Big Tech.

David Cicilline, kryetar i Nënkomitetit të Drejtësisë për Antitrustin, tha se kompanitë e mëdha të teknologjisë “kanë shumë fuqi” mbi ekonominë e SHBA.

Akti i Konkurrencës dhe Mundësive të Platformës u sponsorizua nga Rep. Demokratik Hakeem Jeffries. Synimi i faturës do të ndalonte blerjet e mëdha të Big Tech nga ngulitja e fuqisë në treg të një kompanie.

Mbetet të shihet nëse Microsoft do të japë ndonjë detaj të mëtejshëm në lidhje me përfshirjen e tyre në legjislacion. Dhe ka gjithashtu pyetje nëse do të ketë ndonjë pasojë për gjigantin e teknologjisë.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

rreth autorit

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
error: Materiali eshte i mbrojtur !!