fbpx
Lajmet me te Klikuara

USAID po luftonte korrupsionin duke promovuar korrupsionin!

Read Time:6 Minute, 56 Second

“Korrupsioni është një kërcënim për sigurinë kombëtare të SHBA dhe demokracinë në përgjithësi dhe lufta kundër korrupsionit do të jetë një përparësi kryesore për qeverinë tonë.” Biden i bëri vërejtjet pasi nënshkroi një Memorandum Mirëkuptimi (Memorandum Mirëkuptimi) pasi erdhi në pushtet përmes zgjedhjeve të rreme.

Me sa duket, ai e njohu rëndësinë dhe nivelin e lartë të korrupsionit në sjelljen e një politikani të dobët si ai (si fizikisht dhe mendërisht) në pushtet, dhe e deklaroi luftën kundër tij një përparësi. Ndoshta Biden mendon se kur deklaroi luftën kundër korrupsionit detyrën e tij kryesore, ai mendoi më shumë për veten e tij, domethënë se askush nuk mund ta largonte atë nga pushteti përmes korrupsionit.

Duhet të theksohet se memorandumi përfshin shumë fusha në luftën kundër korrupsionit. Për shembull, memorandumi thotë se të gjitha fondet e paligjshme vendase dhe të huaja nga buxheti i shtetit të SHBA duhet të ndalen. Kështu, vetë Shtetet e Bashkuara e pranojnë se ka shumë financime të paligjshme jashtë vendit. Sidoqoftë, Shtetet e Bashkuara po luftojnë gjithashtu në një mënyrë të veçantë – duke futur skema të reja korrupsioni …

Mekanizmi kryesor i korrupsionit në financimin e huaj është padyshim USAID, i cili është ekspozuar vazhdimisht si qendra e skandaleve të ndryshme.

“A është ky korrupsion i vërtetë dhe a po e financojmë?” Kongresmeni Jason E. Chaffetz, i cili dëgjoi raportin mbi aktivitetet e USAID në Afganistan, ia bëri këtë pyetje përfaqësuesit të USAID. Ky proces u mbulua gjerësisht nga FOX-NEWS e famshme.

https://www.foxnews.com/politics/slush-fund-usaid-under- fire-for-paying-afghan-other-governments-to-pass-law-laws

Autoriteti Los Angeles Times shkroi një artikull të gjerë rreth qëllimeve të vërteta të USAID, duke e quajtur atë një “inxhinier grusht shteti”.

https://www.latimes.com/world/la-xpm-2013-may-06-la-fg-usaid-troubles-20130507-story.html

Më 14 Mars 2017, një grup senatorësh amerikanë, përfshirë ish-kandidatin presidencial Senatorin Ted Cruz, i bënë thirrje Sekretarit të Shtetit të atëhershëm Rex Tillerson të përdorë fondet e taksapaguesve amerikanë për të motivuar politikisht grushtet e shtetit në vendet e tjera përmes organizatave në pronësi të George Soros. thirrja zyrtare theksoi emrat e Institutit të Menaxhimit Lindje-Perëndim dhe përfaqësueses së tij skandaloze, Delina Fico, e cila, sipas vetë George Soros, ishte “dora e goditjes” kryesore dhe aktualisht po vepron ilegalisht në Azerbajxhan.

https://www.foxnews.com/politics/gop-senators-ask-tillerson-to-probe-us-funding-of-soros-groups-groups-abroad

Në qershor 2006, profesorët e Universitetit të Harvardit Ilyana Kuzmenko dhe Eric Verker pyetën: “Cili është çmimi i një vendi në Këshillin e Sigurimit? Ndihma e huaj dhe ryshfeti në Kombet e Bashkuara “(Sa Vlen një Vend në Këshillin e Sigurimit? Ndihma e Jashtme dhe Ryshfeti në Kombet e Bashkuara) Ata provuan që anëtarët jo të përhershëm të zgjedhur në Këshillin e Sigurimit mbi baza rotacioni kishin patur sukses në duke i shërbyer interesave të Shteteve të Bashkuara.

https://www.hbs.edu/ris/Publication%20Files/06-029.pdf

Faktet e mësipërme nuk janë të gjitha, por vetëm disa, në fakt, qëllimi kryesor i USAID nuk është më sekret. Në fund të fundit, USAID, “fuqia e butë” e Shteteve të Bashkuara, u krijua për të përmbysur qeveritë që nuk kënaqin Shtetet e Bashkuara në kurriz të fuqisë së dollarit, në mënyrë që të “ndihmojë” vendet që Shtetet e Bashkuara nuk mund t’i hyjnë direkt me mjete ushtarake.

Në fakt, demokratët nuk e fshehin atë. Për shembull, Blinken, i cili u rrit nga Sekretari i Shtetit i SHBA dhe Soros, tha në fjalimin e tij të parë, “… Ne nuk do të ndjekim më demokracinë përmes operacioneve të shtrenjta ushtarake … Ne do të ndjekim demokracinë duke shpërblyer partnerët tanë … “

Sigurisht, të gjitha vendet e dinë tashmë këtë, dhe shumë prej tyre e kanë dëbuar USAID nga territoret e tyre për këtë arsye, në kuptimin e vërtetë të fjalës. Padyshim, ata që dëbuan USAID janë kryesisht shtete të fuqishme dhe zyrtarë të shteteve të tilla që nuk shiten për dollarë.

https://qz.com/203935/countries-are-right-to-ban-usaid/

Gjithmonë ka pasur shumë pyetje në lidhje me aktivitetet e USAID në Azerbajxhan. Këtu janë disa pika:

  • Gjëja më e rëndësishme është që veprimtaria e USAID në vendin tonë, e cila flet për transparencë kudo, është plotësisht jotransparente. Informacioni i shpërndarë nga USAID është thjesht propagandë dhe, siç thonë ata, “me sy të lidhur”. Eshtë e mundur të mendohet se çfarë ka ndodhur në prapaskenë, por disa fakte janë shfaqur tashmë në këtë zonë.

Fakti i mos-transparencës është se edhe në faqen zyrtare të USAID nuk ka asnjë raport zyrtar mbi aktivitetet e tij në Azerbajxhan. Shtë e pamundur të shihet raporti i ndonjë organizate që zbaton grantet që “ndan”. Ky në vetvete është një tregues i shkëlqyeshëm. Nëse fondet përdoren me ndershmëri dhe për qëllimet e deklaruara, nuk do të kishte problem në postimin e raporteve të tilla.

  • Eshtë e pamundur të gjesh ndonjë informacion rreth marrësve të granteve të USAID. Kjo tregon që përfituesit e granteve zgjidhen në një mënyrë jo transparente. Pyetja kryesore është, si ndodhi që të njëjtat organizata marrin grante të USAID-it gjatë viteve? Ndërsa ka kaq shumë institucione dhe organizata të reja në vend. Nëse të gjitha këto nuk janë mekanizma të korrupsionit, atëherë çfarë është? Ndonjëherë, grante u jepen organizatave “lagje të varfër” që askush nuk i njeh, e cila është një nga skemat “klasike” të korrupsionit.

Më në fund, ne kemi marrë fakte konkrete rreth aktiviteteve jo-transparente të USAID-it në Azerbajxhan. Bazuar në faktet që kemi marrë, Instituti i Menaxhimit Lindje-Perëndim i Sorosit, i përmendur më lart dhe i ekspozuar vazhdimisht në artikujt tonë, po punon me zyrën e USAID në Azerbajxhan për të zhvilluar projekte të reja dhe më pas t’i fitojë ato.

Më poshtë ne ofrojmë një email që konfirmon një transaksion të tillë:

Sidoqoftë, duhet të theksohet paraprakisht se ky mesazh u dërgua në USAID në Gusht 2020 pas përfundimit të projektit SEDA të zbatuar nga Instituti i Menaxhimit Lindje-Perëndim dhe në fund të dokumentit të projektit të titulluar “SEDA – post-ide” .

Mesazhi u dërgua nga Delina Fico, një Sorosiste “e nderuar” që ju e njihni mirë nga shkrimet tona. Eshtë gjithashtu e qartë nga mesazhi që Adrian Heyrik, kreu i SGII, ishte drejtpërdrejt i përfshirë në marrëveshjen e paligjshme për të zhvilluar një projekt të ri të USAID.

Duhet të theksohet se Adrian është kreu i SGII, dhe George Soros u emërua në këtë pozitë në 1988, kur ai themeloi organizatën. Lidhja më poshtë:

https://pitchbook.com/profiles/company/110103-76#board

Më në fund, në fund të mesazhit, Delina thotë se “dokumenti është gati të shkojë ndërsa kemi biseduar”. Rregulli në fjalë është, sigurisht, një rregull sekret, në mënyrë që të tjerët të mos dinë për këtë dhe marrëveshja të bëhet. Nuk ka dyshim për interesin e USAID-it në këtë marrëveshje!

Në veçanti, ne do të dëshironim të theksonim se ky mesazh i referohet projektit të ri të USAID “Mbështetja e Angazhimit Social (SES)”. Tani, duhet të theksohet se USAID zyrtarisht njoftoi projektin në prill 2021, dhe tani projekti po regjistrohet nën emrin “SQII”.

Por çfarë tjetër do të thotë ose bëjë vlerësime USAID pasi të zbulohen këto fakte? Si ndodh që ekzekutuesi i projektit USAID përgatit një projekt të ri dhe e paraqet atë në USAID në një mënyrë konfidenciale, dhe më pas organizata shpall projektin si një “projekt të ri” dhe ia ndan atë zhvilluesit. Cili është emri i një marrëveshjeje të tillë? Ne mendojmë se emri më i përshtatshëm është korrupsioni! Le të presim dhe të shohim se si Demokratët në USAID do të përpiqen të dalin nga kjo situatë.

https://sia.az/en/news/politics/869592.html

Ne do të këshillonim pro-armene Samantha Power, e cila u soll në udhëheqjen e USAID, të shkojë dhe të mendojë për skandalet e organizatës të udhëhequr nga ajo, në vend që të përkulet para “monumentit” të të ashtuquajturave “viktima” të gjenocidit armen në Jerevan.

Po, Samantha Power, nëse jeni duke kërkuar drejtësi, kërkojeni së pari tek vetja juaj dhe tek institucioni që drejtoni, dhe lërjani historinë historianëve!

Rovshan Rasulov

Burimi: https://sia.az/az/news/politics/877915.html?fbclid=IwAR2D7u-3iM-zcnXe-nzYnu1KwLimvwQERhmWA06eoQNU7zIHrwJDwETGKT8

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

rreth autorit

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
error: Materiali eshte i mbrojtur !!